15 dagars
handlade på Ica idag och sakerna han köpte där är: Det som är billigast på Ica. Färskvaror som ska räcka ungefär en vecka (beroende på vad det är, mjölk brukar vi komplettera med innan dom 15 dagarna är slut). Extrapriser (jag kollar bara efter extrapriser när handlingarna är och om det börjar ta slut på t ex färs och ost som vi bara köper på extrapris). Om något är slut men inte billigast på Ica (jag beräknar fel ibland tyvärr). Vi brukar få funderingar på hur vi kan handla mat för så lite som vi gör. Förra månadens mat gick på ungefär 1500 kronor Frukost äter L oftast yoghurt och flingor. Maken och jag äter macka. Kaffe och juice. Vi har alltid ost och alltid ett eller två pålägg till. Just nu är det alltid skinka eller kalkon eftersom jag vann en årsförbrukning av det. Lördag och söndag äter alla tre varsitt ägg. Maken har alltid med matlåda till jobbet. Jag äter mackor, flingor, rester, nudlar eller vad jag känner för till lunch. L äter i skolan. Så bara middagen står förutom på lördagar och söndagar då även lunchen står med. Jag och maken dricker oftast vatten till maten. L dricker alltid mjölk. Vi har alltid minst två grönsaker eller rotfruker till maten som inte står på matsedeln. Ibland färska, ibland frysta och kokta. Handlingen på Ica gick på 427,8. Då lämnade maken in pant på 64 kronor + att vi handlade lite gratis och på rabatt. Det maken handlade var:
Gurka, tomater, isbergssallad, kruksallad och färsk spenat: 104,86
Vi bestämde också veckans matsedel. Idag klev jag upp "tidigt" (beror på vem du frågar), iallafall väldigt tidigt för att vara mitt uppe i nattperioden och medföljande dygnsrytm
Måndagar här på bloggen innebär även att jag delar med mig av vår matsedel för veckan. Så var det måndag igen och vi konstaterade nyss vid frukostbordet att det är sista veckan i februari
Har ju inte skrivit ut veckans matsedel. Mer ont i halsen, kli i öronen och jättesnuvig. Typiskt men inte oväntat, allt sjukt verkar ju fastna på mig nuförtiden och många på jobbet hostar och hostar och snuvar
Den här veckan jobbar jag fem kvällar igen och således bara två middagar hema men har knåpat ihop veckomatsedel med lite smakråd från maken, han får så lov att laga mat från grunden oftare
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.