När vi hade påskbuffé så la jag in en krämig matjesillmed smak av lök och pepparrot. Den går väldigt fort att göra eftersom man använder färdig matjesill som bas
Blanda med lök och potatis. Smaka av med salt och peppar (om du vill kan du byta ut lite av saltet mot spadet från matjessillen för att få sälta i potatissalladen)
12 askar á (200g) matjesill. 18 stora kokta potatisar 2 askar á (200g) matjesill 2 stora gula lökar 2-3 dl mjölk 2-3 ägg smör eller margarin riven ostSätt ugnen på 225 grader Skala potatisarna om det inte är gjort och skiva dem Skär fileerna i bitar Skiva de skalade lökarna tunt Blanda ägg och mjölk Smörj en ugnssäker form Varva potatis, sill och lök Häll äggstanningen över Strö över rikligt med riven ost Sätt in i 225 graders ugnsvärme och grädda ca 35 min eller tills äggstanningen stelnat
De går även bra att förbereda dagen innan (blir ännu godare när de fått stå och dra till sig), förvara i kyl i burk med lock eller på fat med plastfolie över, garnera med dill innan servering
Skala, salta och koka potatisen, mosa den med en gaffel och tillsätt senap, grädde och dill. Lägg på en klick créme fraiche eller gräddfil och några matjesillbitar
Nu finns inte den produkten att köpa i den vanliga livsmedelsbutiken men en vanlig klassisk matjessill har nästan samma smaksättning så de senaste åren så har jag gjort min Jansson med matjessill istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.