Matjessillrulle och tv-debut!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Matjessillrulle
  • 400 g matjessill i grova tärningar
  • 2 polkabetor, kokta och tärnade
  • 1 päron, skalat och tärnat
  • 3 gelatinblad 4 ark nori
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 1 knippe gräslök, hackat
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 msk riven pepparrot
  • ½ msk citronsaft
  • Stek de tärnade betorna och päronet lätt utan att de får färg, låt de bli svalna.
  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten minst 5 minuter Blanda samman ost, pepparrot, lök och gräslök.
  • Krama ur gelatinet och smält det på låg värme med citronsaften, ta grytan från plattan och låt gelatinet svalna lite.
  • Rör ner en klick av ostmassan i gelatinet och blanda sedan ner det i resten av ostmassan.
  • Blanda ner sill, betor och päron i ostmassan, smaka av med peppar och ev salt.
  • Fördela smeten i en sträng mitt på noribladen, rulla samman försiktigt (ta gärna hjälp av en bit plastfolie som du lägger under noriarket) och ställ kallt under press några timmar.
  • Skär upp lagom stora bitar och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.