250 g frysta hallon 1 citron, saften 1 dl strösocker 5 dl vispgrädde 1 burk kondenserad mjölk sötad, ca 400 g 500 g mascarpone 1 dl pistagenötter, att garnera med
Varje dag ändras specialsmakerna (ca 6 st) då vi var där hade dom bla mascarponeglass med honung, äppelpajglass med syltade äppelbitar,någon slags glass gjord på den finaste delen av grädden med honungsrostade sesamfrön och bränt sockerglass (ingen höjdare)
hemgjord mascarponeglass med en smörsås på vällagrad rom. Som jag faktiskt kom ihåg att ta fram därur fredag morgon inför middag med goda vännerna igår kväll
Dessertdrottningen M tog därefter över scenen med sin mascarponeglass, den ljuvliga romsåsen och den patenterade chokladsåsen (kakao + vispgrädde + socker + sirap - koka koka till valfri konsistens)
Osten ska vara rumsvarm. Börja med att vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt sedan den flytande honungen och den rumsvarma osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.