Recept. Maria E. tors, 2013-09-19 08. 16. 2h 0min. (0). Bryn köttet så det får färg. Ta upp det. Bryn löken så den blir mjuk och tillsätt vitlöken som får bryna med en liten stund
Servera med rostad mandel, granatäppelkärnor, mynta och turkisk yoghurt. I fredags firade vi min ena bror som fyllt år i veckan med en Marockansk köttgryta med granatäpple
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk soja 1 tsk sambal oelek 1 msk honung 1 förp kokta kikärter (à 400 g) 1/2 citron 2 msk hackad persilja Till servering couscous Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Jag har alltid gillat sötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott. Man kan kandera vilka nötter som helst, men sötmandel är min favorit
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Jag har mängder av recept som vill bli bloggade. Allt från goda kakor, läckra sillinläggningar, lockande julgodis och makalösa maträtter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.