Servera grytan medcouscous och grönsaker. Billig och nyttig rätt med mycket smak. Var noga med att bara få med det allra yttersta av skalet på citronen, annars blir det en äcklig besk smak
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk soja 1 tsk sambal oelek 1 msk honung 1 förp kokta kikärter (à 400 g) 1/2 citron 2 msk hackad persilja Till servering couscous Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
 Till couscousen valde jag att göra köttfärsbiffar smaksatta med kebabkrydda (finns att köpa hos Aromia ), rostade grönsaker och Sweet Red Pepper Sauce  och god grönsallad
Till couscousen gjorde vi en marockansk fiskrätt som verkligen blev överraskande lyckad. Couscous tillagad på detta sätt blir fantastisk stunsig med prefekt konsistens
I den undre tillagas grytan med grönsaker och kött/kyckling och i den övre tillagas couscousen. Det här är ett recept som jag länge velat dela med mig av men dragit mig för eftersom jag försöker att hålla mig till enkla recept som man inte behöver några "speciella" material för att göra men såå många har frågat mig om det så jag ger det ett försök
En marockan skulle kanske inte tycka att denna couscous är typiskt marockansk, men eftersom den är smaksatt medmarockansk kryddblandning så får den heta marockanskcouscous
Och en väldigt rolig sak är att hon tycker om min blogg och har till och med berättat om den för sin släkt i Marocko så dom har tydligen försökt sig på några av mina recept
Servera medcouscous eller ris. Det marockanska köket räknas ofta till medelhavsköket och är sedan länge ansett som ett av världens mest mångfacetterade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.