Krydda rejält medspiskumminchermoula - marockansk kryddblandning som bl a innehåller just spiskummin, men man kan ändå behöva mer av de "typiska" taginekryddorna, som egentligen är fler än de här, men de här funkar bra för att ge den där typiska nordafrikanska smaken
Bort med koriander (bara för att jag inte gillar det). Vad gör man om man är sugen på den marockanska soppan Harrira, men tycker att det ännu inte är tillräcklig kallt och höstligt för att äta soppa
Marockanskgrytamed märgpipa från Malma Gård och hur mycket kryddor som helst. Det är en himla massa kryddor i grytan så det behövdes två shotglas för att få plats med allt
Servera grytanmed couscous, yoghurt och färsk koriander. Ta din största gryta och sätt på hög värme. I med zucchini och paprika samt kikärter och vitkål, rör runt och stek någon minut till
Smaksätt med salt och peppar. Toppa med koriander eller persilja och servera med couscous. Värm smöret i en tjockbottnad gryta och stek blandningen på medelhög värme i 10 minuter
Smaka av med salt och peppar. Bryn oumph-bitarna i olja, salta och peppra och lyft över i en gryta. Servera till exempel med couscous, ris eller kamutvete tillsammans med en grönsallad
Toppa grytamed persilja och ägghalvor. Koka upp en liten kastrull med vatten. Fräs alla grönsaker i lite olja i en traktörpanna tillsammans med pressade vitlöksklyftor
Börja med att lägga löken längst ner. Denna gryta blir helt fantastisk. Låt slow cookern gå på högsta 1-2 timmar och dra ner till lägsta (alt låta den gå på lägsta hela tiden men med längre tillagningstid) Låt gå i 2-3 timmar till, tills köttet är klart
Ät den smakrika grytanmed ett nybakat bröd. Laga mat med exotiska kryddor i stället för det "vanliga" som man brukar använda är en fantastisk upplevelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.