Mät upp mjöl och socker i en skål. Lägg i det kylskåpskalla margarinet skuret i bitar.
Använd en gaffel eller finfördela margarinet i mjölet med fingertopparna, till en smulig massa.
Arbeta snabbt ihop till en deg. Slutarbeta degen genom att arbeta med en klick i taget.
Gör så här: lägg en mindre degbit på bakbordet. Pressa ut den med ett drag med insidan av handen. Samla ihop degen med en degskrapa och lägg åt sidan, fortsätt så med resten av degen. samla slutligen ihop degbitarna till en deg.
Dela degen i 2 bitar. Blanda den ena biten med vaniljsocker och den andra med kakao.
Dela sedan den ljusa degen i 2 bitar och gör likadant med den mörka degen. (Du har nu 4 bitar).
Rulla degen till långa fingertjocka längder. Sno dem om varandra, vik dubbelt och forma den marmorerade degen till ca 4 cm tjocka rullar.
Svep in rullarna i aluminiumfolie och låt dem stelna i kylen minst 1 timme. Gärna över natten. Mjölet hinner då svälla i degen.
Sätt ugnen på 175°.
Skär rullarna med en vass kniv i ca 4 mm tjocka skivor. Lägg kakorna med jämna mellanrum på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt de färdiggräddade kakorna svalna på plåten innan de flyttas över på galler.
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Förra året och året innan var dessa kakor otroligt populära bland er läsare. Många av er la upp bilder på instagram och mailade mig bilder av era egna ”slice n’ bake” kakor
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Dom här supergoda kakorna bakade jag för ett tag sedan, men har inte riktigt haft tid att blogga om dem och nu håller det på vara dags att baka en ny sats för de har en förmåga att försvinna
På en tidsdag med lite tid och tomt skafferi blev dessa kakor perfekta. Banan- och havrekakor 2 mosade bananer 4 dl glutenfritt havregryn Exempel på smaksättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.