Först ut ur recepthögen drar vi den marinerade och grillade potatisen. Om du väljer att tilllaga dom i ugn så lägger du dom på grillgallret, en och en, med braspanna under så oljan inte droppar ner på ugnsbotten
Låt det marineras medans sås och potatis förbereds. Myntasås med äpple. Smashad potatis. Lägg den kokta potatisen på bakplåtsklädd plåt och dunka till potatisenmed typ mortelstöten
Smaker som harmonierar väldigt bra med det feta köttet. Om Du steker dem, så ta vara på skyn efter stekningen, genom att vispa ur pannan med lite vatten
400 gr fläskytterfilé / fläskfilé5 st potatisar2 salladlökar1/2 gul paprika1 näve timjan8 coctailtomaterMarinad. olivolja, chipotle saucen, pressade vitlöksklyftor, salt o pepparRör om köttet i marinaden så det blandas väl och låt vila i ca 30 minTvätta potatisen nogaSkiva den i ca 3-4 mm tunna skivor med skalet påBörja stek på hög värme i stekpanna så ytorna får fin färgSe till att de inte bränns och att alla potatisytorna får fin färgSänk värmen till medelLåt det småsteka, men håll hela tiden koll på att det inte bränns vid i stekpannanStrimla paprikan i fina strimlorDela coctailtomaterna på mittenHacka upp salladslökenBlanda gräddfilen med senapen och smaka av med salt o pepparBryn köttet i en annan stekpanna så det får fin färgStäll in i ugnen i ca 10 minMixa alla grönsaker och ringla olivolja över, blanda i timjan och rör omLägg upp potatisen (känn efter att den är genom stekt först) på en tallrikHäll upp såsen i portionsskålarLägg upp salladmixenTa ut köttet från ugnen och lägg upp på tallrikenKLART. 5 st potatisar
Kycklingen marinerade jag med min egen grillkrydda. Det samma gäller för potatis, om ni kokar en hel laddning så har ni för hela veckan så räcker det att ni tar det ni behöver för dagen så slipper ni laga en massa mat varje dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.