Koka ihop rimningslagen och låt den svalna innan du lägger i kycklingbenen, täcker över och ställer in det i kylen ca 7 timmar När köttet är rimmat så lägger du det i en marinad
Marinad
3/4 dl
ketchup
½ dl
japansk soya
2 msk
rött portvineller annat sött vin
1 msk
honung
1 tsk
malen ingefära
2 klyftor
vitlök, mosade
Blanda ihop alla ingredienser, lägg ner benen och låt dom ligga och gona sig minst en timme.
Lägg kycklingbenen på en plåt och ställ den mitt i ugnen, tillaga på 225 grader i ca 20 minuter Pensla gärna några gånger med marinaden när du grillar dom där godsakerna.
Benen är klara när tempen är 80 grader vid benet, använd en termometer om du vill vara på säkra sidan, annars skär du vid benet och kollar så köttsaften är genomskinlig!
Rätten blev i slutändan friteradsötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade
När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Kinamat tycker jag alltid är gott gör det allt för sällan hemma i mitt kök men i lördags slog vi på stort och gjorde denna kinesiska rätt som är försvenskad så vi ska kunna äta utan att det blir allt för stark men det var hett ändå
Tvätta och skala sötpotatisarna. När du är klar, lägg sötpotatis pommes frites på en tallrik som du täckt med lite hushållspapper så att oljan sugs upp
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Som mos, pommes, gratäng, friterad, ugnsbakad i olika former. Jag märker däremot att jag lutar mig mer och mer åt det vegetariska köket när sötpotatisen kommer in i bilden
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Låt köttet vila i marinaden minst ett par timmar - vänd då och då. När köttet är färdigmarinerat bryn det då snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.