Varmrätten var av buffétyp och dels så fanns det korv och hamburgare från Waitrose, men också hemmamarinerade kycklingben, i en variant på denna marinad, och marinerad fläskfilémedaljongermed citron, timjan, rosmarin och lite honung
Skär fyra längsgående djupa snitt med en vass kniv. Jag läste i en mattidning för ett tag sedan om att det var någon som älskade inlagdacitroner och hade dem högt upp på sin lista över smarriga ingredienser
Servera jordgubbarna med en god gräddglass eller rörd mascarpone. 2 citroner1,75 dl strösocker1 dl vatten2 dl vitt vin1-2 kvistar färsk rosmarin1 liter jordgubbarBlanda finrivet citronskal med 1 dl citronsaft, socker och vin i en kastrull. 2 citroner
Pressa ner citronerna i burken så att saft pressas ut och så de ligger så tätt som möjligt i burken. Tryck ner några lagerblad i burken och pressa i citronsaft från de kvarvarande citronerna så att citronerna i burken är täckta
Lägg även med kanelstången, lagerblad och eventuellt chilin. citroner, ekologiska. Häll i citronsaften, täck med lite hett vatten och avsluta med olivoljan
Lägg sedan i citronerna och pressa ihop dem rejält med knytnäven. 6 ekologiska citroner vatten, kokande grovt salt saften av en citron lagerblad hela korianderfrön hela pepparkorn, gärna flera olika sorter Kryssa citronerna uppifrån och ner, men låt biten närmast stjälken hänga ihop. Desinficera en stor glasburk med tättsittande lock genom att lägga den i kokande vatten eller ställ in den i ugnen på 100 grader
Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Dela 4 citronerna i halvor på längden, skär sedan varje halva i 3 bitar. Förvara citronerna i rumstemperatur i 6 dagar. Därefter är de inlagdacitronerna hållbara i 2 månader. 4 citroner. 4 citroner
Inlagdacitroner à la MarocaineTvätta citroner, klyfta dem men utan att de faller isär, varva citronernamed grovt salt, lägg i en ren burk, peta ner kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.