Knyt åt och låt det marinera nån timme. Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad. Det är faktiskt jätteenkelt att tillaga, men tänk bara på att köttet sedan ska marineras 1-2 dygn. Marinera i 1-2 dygn, jag marinerade bara 1 och tycker att det blev väldigt bra smak
Marinerar man det blir det en extrakrydda. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål eller en plastpåse tillsammans med den kyckling du vill marinera
Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten. Sätt ugnen på 225°. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.