Att göra hemmagjord marinadtillgrillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
0,5 dl olivolja 0,5 dl äkta soja 1 tsk grillkrydda eller 0,5 tsk salt och 0,25 tsk malen svartpeppar eller 0,5 tsk chilipeppar och 1 krm svartpeppar och ev
Vill ni ha tips på marinadertill kött, kyckling och fisk ni kan blanda själva hittar ni det här & här, men idag får ni mina tips på marinader/såser som passar bra till grillade grönsaker från senaste numret av KalmarPosten
Det här är en oerhört enkel men så god marinadtill kyckling. Om man gör kycklingklubbor med samma marinad ska man tänka på att de tar lite längre tid att grilla
I receptboken Tillgrillat får vi tips och idéer till våra grillmiddagar, från fördrink, tilltugg och marinadertill matiga rätter, såser och spännande sallader
11 dl solrosolja 1 dl ketchup ½ dl Mrs Chengs mushrom soya 2 msk grillkrydda 1 vitlöksklyfta (pressad) Citronsaft, några droppar Grovmalen vitpepparBlanda ihop alla ingredienser till en slät sås och pensla köttet/kycklingen och låt stå några timmar i kylskåp
En god vän frågade om jag alltid gör egen marinadtill det kött som jag grillar. det finns många goda färdiga marinader i butiken men då och då tycker jag om att göra egen marinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.