0,5 dl olivolja 0,5 dl äkta soja 1 tsk grillkrydda eller 0,5 tsk salt och 0,25 tsk malen svartpeppar eller 0,5 tsk chilipeppar och 1 krm svartpeppar och ev
Skala och finhacka färsk ingefära och lägg med vitlöken. Pensla på marinaden på grönsakerna medan du grillar dem eller blanda grönsakerna medmarinaden i en skål innan du grillar eller steker dem
Vi grillade fläskfilé och jag gjorde en marinadmed bla ingefära, vitlök och madeira i. Jag brukar krydda fläskfilén med grillkrydda innan jag lägger den i marinad
Om man gör kycklingklubbor med samma marinad ska man tänka på att de tar lite längre tid att grilla. Lägg bitarna på ett uppläggningsfat och servera medtillbehör du valt
11 dl solrosolja 1 dl ketchup ½ dl Mrs Chengs mushrom soya 2 msk grillkrydda 1 vitlöksklyfta (pressad) Citronsaft, några droppar Grovmalen vitpepparBlanda ihop alla ingredienser till en slät sås och pensla köttet/kycklingen och låt stå några timmar i kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.