Sara KebertTIPS. Tid ca 30 min / 4 pers. / Ugn 175 graderIngredienser. 800 gram färsk marulkströbrödcitrondill3 dl gräddeSkär marulkeni ca 3 cm breda bitarRulla alla bitarnai ströbrödBryn i panna så att de får färgLägg alla bitarnaiugnsfast formBlanda grädden med dill och citron och höll över marulkenLåt stå iugn ca 15 minKLART. Servera med nypotatis och en fräsch sallad till ca 30 min / 4 pers / Ugn
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Marulk, denna fula och köttigafisk som smakar minst sagt gott. Ihop med en enkelsallad och en krämig sås gjord på ärtor blir denna fisk en riktig succé
Ta ut fisken ur ugnen och låt den rinna av på lite hushållspapper. Marulk är en väldigt god fisk med ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.