Den här gjorde jag tll middag häromdagen, jag kokade bitar av blomkål mjuk i saltat vatten. La den i en smord ugnsfastform och hällde över en sås gjord på stekt rökt sidfläsk som jag hällde grädde över och lät grädden samla ihop alla goda smaker från fläsken och bli aningens tjockare
Ha en underbar tapaskväll.  Tapas, tapas, tapas - en av Spaniens bättre bedrifter enligt mig.  En del anser att tapas inte är â€rikig mat†för att det är bara smårätter, men oftast luras man av de små rätterna
Istället bjuder jag er på ett gott recept av ljummen pastasallad med stekt fläskfilé, champinjoner och bearnaisesås och min bästa vinegrette som passar så bra till
Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
En billig pastagratäng (och god. Jag hade också kvar lite av en svampstuvning som fick åka med i gratängen (jag slänger aldrig mat, det går alltid att hitta på nån ny kombination), menden står inte med i receptet
Smaka av – kanske behövs mer vinäger och/eller socker. Hoppas ni får en skön uppesittarkväll. Hej å hå här kommer lite supergoa recept på röror, och en tomat o basilikasill
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
I min har jag romansallad, knaprigt stekt bacon, rödlök, gurka, krutonger på rostat mörkt bröd skuren i små bitar, caesardressing, balsamico, massa hyvlad färsk parmesanost samt godastekycklingen i tunna skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.