Marängtårta
En sida om god mat i allmänhet
En sida om god mat i allmänhet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/2 tsk salt 250 g socker + 2 tsk 1 msk balsamicovinäger 1 tsk vaniljessens 2 1/2 dl grädde 4 passionsfrukter 175 g björnbär 175 g jordgubbar Gör såhär: Sätt ugnen på 220 grader Vispa äggvitorna med salt i en stor bunke tills det bildas toppar. Tillsätt sockrte, lite åt gången, och därefter balsamicovinäger och vanilj, medans du hela tiden vispar kraftigt tills äggvitmassan är tjock och blank. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper och bred ut marängen i ett jämnt lager. Sätt lånpannan i ugnen, stäng ugnsluckan och stäng genast av värmen. Låt formen stå i ugnen över natten utan att ugnsluckan öppnas en enda gång. Lägg marängen på ett serveringsfat. Vispa grädden tjock och bred den ut över marängen. Gröp ur passionsfrukterna och strö de ut över grädden. Skär upp jordgubbarna och vänd de i 2 tsk socker. Ha de på tårtan tillsammans med björnbären. Servera och njut!
  • vanilla sky
  • tårta

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.