Platta till rullen och gör en grop i mitten med en tesked. Fyll gropen med passionsfruktscurd. Vispa äggvitorna med 0,5 dl socker så smeten blir blank, blanda sedan försiktigt i resten av sockret
Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkakamed hasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Blanda de torra ingrediensernaoch rör ner dem i bunken växelvis med mjölken. Fuktaplåten med lite vatten under bakplåtspapperet så glider detinte runt lika mycket när du brer ut smeten
Tillsätt smör och mjölet som blandats med bakpulver. Lands receptbank – här är alla våra recept med rabarber Rabarber- och marängkaka Ingredienser (8-10 bitar) 150 g smör 2 äggulor 1 ägg 1 dl strösocker 2 ½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 dl skivad rabarber 1 tsk kanel Maräng. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter
Här kommer ett grundrecept på de fina marängkakorna och med en god gräddfyllning, speciellt om man inte är förtjust i smörkrämer som de vanligtvis fylls med
Jag, som brukar avskräckas av recept med maräng, överraskades av att den var så lättgjord - nu kanske jag vågar mig på mammas fantastiska rabarber/marängkaka när rabarberna kommer
Börja med marängen. Sikta mandelmjölet tillsammans med florsockret. Lägg ihop två marängkakor med lemon curd mellan och låt de ligga i kylen i ett dygn innan du äter dem
Pajen blev jättegod, men vinbärsfyllningen (som jag inte omvandlade. Jag har tyvärr inga fler vinbär kvar att experimentera med, men om du bara gör vinbärskrämen fast, så ska det nog bli bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.