Skiva gurkan tunt, tunt, på mandolin eller med osthyvel, och läg ned i lagen. Njut gurkan till stek eller köttbullar t ex, eller varför inte toppa leverpastejmackan medgurkan
4 1 mango eller fryst mango (1 mango motsvarar 125 g fryst mango) 3 tomater 4 salladslökar 1 msk olivolja 1 lime salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill. Låt hela alltet koka upp, låt svalna och häll på desinficerade glasburkar
Till dagens grillning testade vi ett recept på fylld kycklingfilé ochmangosallad, hämtad från Allt om mats stora grillbok, som förövrigt är en av mina favoritböcker
Den här kyckling- ochmangosalladen blev otroligt fräsch och god. Nu när det börjar bli lite varmare ute så tycker jag det är himla gott med sallader igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.