Mangomoussetårta med choklad- och lakritsganache
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kladdkakebotten
  • 1 ägg
  • 1 1/4 dl socker
  • 45 g vetemjöl
  • 1½ msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • ½ krm bakpulver
  • 50 g smält smör
  •  
  • Italiensk maräng
  • 80 g socker
  • 2 msk vatten
  • 50 g äggvita
  •  
  • Mangomousse
  • 200 g mangotärningar (färsk eller fryst + lite extra för att lägga i mitten av tårtan)
  • 50 g socker
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 3 gelatinblad
  • 100 g italiensk maräng
  • 150 g vispgrädde
  •  
  • Choklad- och lakritsganache
  • 100 g vispgrädde
  • 20 g socker
  • 20 g glykos
  • 100 g mörk choklad
  • 20 g rumsvarmt osaltat smör
  • Lakritspulver efter smak

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.