112 g Colemans senapspulver. Rör ihop pulver och socker och tillsätt resten. Dela satsen i 2 delar. Häll den i en bunke som tål micro och koka den på högsta effekt 2 minuter
Det finns otroligt många olika sorters senap att välja på i vanliga affärer, på apotek och i saluhallar och delikatessbutiker Jag har inte gjort någon räknekoll, men det skulle inte förvåna mig om det kommer upp i antalet olika sorters tandkräm
Blanda de olika senapssorterna med skalet från apelsin, honung och rom. 250 g dijonsenap. 1250 g skånsk senap. 1250 g dijonsenap 250 g skånsk senap 4 msk honung 1 ekologisk apelsin, finrivet skal 3 msk mörk romFinriv skalet på apelsinen
ColmanssenapVill man ha en riktigt stark senap så är det Colmans som gäller. Den färdigblandade är mycket god men jag har här blandat mig fram till samma smak utifrån Colmanssenapspulver
Hemgjord senap är nog en av de enklare tillbehören till julmaten man kan göra, den såväl bör och kan göras i förväg, sedan får senapen mogna i några dagar i kylskåpet
Häromdagen lagade jag mat till Linnea och 69 gäster på hennes studentskiva. Det var ett riktigt kul jobb och en ordentlig utmaning att laga för så många gäster på en gång
Min favorit är Johnnys sötstarkasenap. Jag älskar senap. Till jul är senapen ett måste. En god senap passar bra till det mest på julbordet – julkorv, skinka, köttbullar, prinskorv etc
Blanda alla ingredienserna utom kycklingen till kycklingbulgogin till en marinad. Lägg i kycklingen och låt marinera i minst 20 timmar eller mer, gärna över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.