Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Sedan tar jag inkråmet från bullen och blandar med mandelmassan som jag sedan fyller semlan med
Skålla och skala mandeln. Mixa mandlarna fint med mixern. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Så här i semmel-tider tänkte jag att det kunde passa bra med ett recept på mandelmassa utan socker. Jag använde faktiskt resterna från mandelmjölken som jag gjorde i veckan och det funkar perfekt istället för vanliga hela nötter
Min goda vän är allergisk mot mandel. Genom en Google-sökning hamnade jag på ICA. s hemsida, som visade ett recept på "mandelmassa" gjord av solrosfrön
Tjingeling. Hoppas allt är bra. Igår var jag hemma med barnen, en sån där lugn dag bara med bakning, biblioteksbesök, handla osv… Skönt att hinna sånt emellanåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.