Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Ett av mina favoritbakverk är croissanter med mandelkräm, pain aux amandes. Det är egentligen en klassisk äppelpaj men jag har adderat mandelkrämen och kombinationen av syrliga äpplen och söt mandelkräm i ett klassiskt pajskal är finfin
Först gjorde jag en butterkaka i form av små rosor fyllda med mandelkräm. + Mandelkräm, se nedan. Först gjorde jag en butterkaka i form av små rosor fyllda med mandelkräm
Den består av en Mördegsbotten som smälter i munnen, päron som är inkokta i vanilj och som ligger på en bädd av den godaste mandelkrämen gjord på egenkokt vaniljkräm blandat med mandelmassa
Börja med petits-choux-degen. Sätt ugnen på 225°. Smält fettet i enkastrull. Häll i vattnet och koka upp. Ta kastrullen från värmen ochhäll i mjölet under kraftig omrörning med t ex en träsked
Bre ut ett lager med äppelkompott, ett lager färskostvisp samt mandelkräm. (Om mandelkrämen är svår att bre ut så kan du röra ihop den med lite färskostvisp först)
Fyll hålet med vanilj- och mandelkräm. Så här gör du. Fördegen. Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.