Garnera medhallon. Riv mandelmassan och blanda med ägg och hackad choklad. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. 1⁄2 liter hallon
Toppa kakorna med halllon. Lakrits och hallon gör sig mycket bra tillsammans. Mandelkaka90 g smör40 g mandelmassa½ ägg3/4 dl mjölk1 1/4 dl strösocker1 ½ dl vetemjöl½ msk vaniljsocker1 krm bakpulversmör till formarnaLakritsfrosting2-3 msk krossad turkisk peppar150 g smör150 g färskost300 g florsockerDekoration200 g färska hallonVärm ugnen till 180 grader. 2/3 av smeten med 2-3 msk turkisk peppar (efter smak) och toppa kakorna med den. 200 g färska hallon
Tillsätt hallonsylt och lite hushållsfärg. 2 msk hallonsylt. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Blåbär/hallon. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.