I fredags gjorde jag en så god mandelglass som jag gärna delar med mig av receptet. Underbar italiensk mandelglass, serverade i fina hjärtskålar som jag hittade häromdagen
Jag älskar desserter med smak av bittermandel men jag vill slänga in en brasklapp att bittermandel är giftig och att endast en mycket liten mängd ska användas
Om man vill kan man garnera med en extra omgång karamell som hackas lite grövre 4 äggulor. Vispa äggulor och socker i vattenbad till en luftig kräm och kyl sedan av den
Banan och mandelglass som är len och krämig i konsistensen, tinade körsbär (finns i välsorterade frysdiskar), mandelbiskvier (paleo) och snabb chokladsås gjord på kokosolja och kakao
The post Konjakskokta päron med vaniljkräm & mandelglass appeared first on Matkonsulten. Dela vaniljstången på längden och koka upp den med ca en tredjedel av grädden
Här blev det smultronglass och mandelglass serverat i en krusbärssoppa. Nu i höstmörkret kan det vara mysigt att minnas alla goda efterätter det blev i somras
Mandelglassmedrosensmak. Det här är min kära mors helt fantastiska recept på kokt smörkräm. Hon använder den som tårtfyllning och gärna till någon typ av maräng
Receptet ger en väldigt chokladig, mörk kladdkaka som passar att servera tillsammans med kokosgrädde, mandelglass, bär, mango eller passionsfrukt som exempel
Felicity valde rispuddingen med körsbär, mandelglass och timjan, som jag också var spekulant på. Så när Liz, Felicity, Jess, Laura och jag skulle träffas och äta middag en måndag ville jag visa dem ett trevligt ställe som de alla skulle uppskatta och som jag kan stå för, och ingen jag tagit med dit har blivit besviken
Lyxig mandelglassmed dadlar och citron. Igår fick glassmaskinen jobba efter att svärmor häromveckan kom med ett urklipp från Expressen på ett rawfood glassrecept
Mandelglassmedrosensmak. Vispa samman äggulor och florsocker och blanda med mjölken i en kastrull. Det spelar ingen roll hur kallt det är ute – glass är alltid ok
Jag gör "mandelglassen" med kakao och när jag gör kokosglassen oftast utan kakao. Något hon har bloggat om är en krämig mjuk glass med väldigt lite kalorier
Fyllda dadlar medrosensmak. Vi har gjort superenkla crostinis med rödbetor och vitlöksvinaigrette och ett helt gudomligt kaneldoftande knäckebröd med grönmögelostdipp
Servera frukten varm tillsammans med kall mandelglass. Riv choklad på den grova sidan av rivjärnet och fördela jämnt över vardera form med frukt och cajá
Godast blir det med hemmagjort rosensocker, men har man inte det kan man få rosensmak genom att tillsätta en till två matskedar rosenvatten (smaka av till rätt styrka)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.