Mandelfisk. 400 g djupfryst fisk i block / bitar à ca 2 cm50 g smör½ dl kallt vatten1 dl ströbröd + 1-2 msk till topping2 st klyftor vitlök, finhackad1-2 tsk italiensk salladskrydda (lök, oregano, basilika, persilja mm)½ tsk salt(1 dl mandelspån för mandelfisk som topping) Gör så här
De flesta verkar komma ihåg fisksåsen från skolan, den man fick till fiskpinnar/fiskpanetter. Jag kommer ihåg den från min skoltid och mina barn äter den i skolan fortfarande
Skolans köttfärssås. Heeeej. Va härligt att just du hittat hit. ). Det blir mat idag på bloggen. Och inte vilken mat som helst – minns du någon speciell rätt från skoltiden
Värm ugnen till 200 grader. Låt fisken tina något, så att den går att skiva i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem intill varandra i en smord ugnssäker form och salta lite på dem
344, 9 g kcal28,2 g protein20,2 g fett13,3 g kolhydraterMandelfisk, 3 port400 g Alaska Pollock (fryst block)40 g smör0,75 dl ströbröd0,75 dl sötmandelknappt 0,5 dl persilja, hackadsalt, svartpeppar1. Mandelfisk, 3 port
Hallå. Nu tycker jag det är dags för lite uppdatering och ett gott recept igen, eller vad säger ni. Den kära köttfärssåsen som smakar precis som den man fick i skolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.