Passar till grillat eller vegetariskt/vegan med massor av smarrig hummus som tillbehör. Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Under tiden så fräser du löken i olivoljan, när den är mjuk tillsätt haricotes vertes och låt det få lite lätt färg, pressa över citronsaften, krydda med cayennepeppar, salt & peppar från kvarn
de minut ungefär (har du hällt på rejält från början, hälften av smöret ungefär, kan du ösa blomkålenmed smörvätskan som samlas i långpannan och inte tillsätta nytt smör förrän precis på slutet)
Blanda samman hacket med frön och kokos. Hacka mandel och nötter grovt. Val av nötter och frön kan naturligtvis varieras efter tycke och smak (kanske kan man blanda med kokoschips efter rostningen för extra kokossmak
Jag lagade kycklingbullar av färsk kycklingfilé som jag la i matberedaren tillsammans med bland annat några av mina favoritkryddor, chili, ingefära och lime
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Dela blomkålen i små buketter och lägg i ugnsform. Ugnsrostadblomkål. Färsk blomkål. Ringla över olja, ganska rikligt med olja och krydda med chili och flingsalt
Smaka av såsen med salt och peppar och häll över fisken. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Pressa eller mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.