6 rivna
bittermandlar (jag använder bittermandelolja och fyllrr i 1 kryddmått samt droppar i ca 6-7 droppar i smeten ur det. flaskorna har ju så stora hål)
125 g
margarin eller smör
1
ägg
1 1/2 dl
mjölk
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Fördela fettet med hjälp av en gaffel, tillsätt ägg och mjölk samt 6-7droppar bittermandelolja. Arrbeta snabbt ihop degen .
Rulla till en längd på mjölat bakbord och skär den i ca 20 bitar.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Gräddai ca 12 minuter.
Jag kör ihop degen lite snabbt i matberedaren, sedan så blandar jag inte i alla 7 dl av mjölet utan lägger i lite i utknådningen. Känner mig fram tills jag tycker det är lagomt. Praktiskt med vinyl handskar så slipper man kladda ner sig. Går fint att använda bullformar.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.