Tack Farmor för den här försvinnandegoda maträtten. Är du sugen på en värmande köttgryta i snöyran. Då har jag ett recept som är superenkelt och kommer göra SUCCÉ
Idag var det dags att ta fram min äldsta kokbok. Den som jag fick av min mamma en gång i tiden. Det är en lite köksalmanacka från 1989 och jag hade flyttat hemifrån året innan
En väsentlig ingrediens i, eller snarare PÅ grytan, är citronpeppar, en krydda som jag nästan inte använder till något annat utom just mammas sjömansgryta, där den är ett måste
Vid det här laget har jag nog testat 100 olika efterrätter med äpple. Det beror på att jag har väldigt gott om äpplen så här års och är näst intill besatt av att hitta på olika sätt att få all frukten att gå åt
Så, denna måndag bjuder jag på försvinnandegoda risbiffar med mycket smak. Meat-free Monday idag igen och igår fick jag passande nog ett mail om en undersökning som Sifo har gjort som visar att 36% av svenskarna äter vegetariskt minst en eller flera gånger i veckan
Familjens goda laxrecept, som både jag, min mamma och syrran brukar laga har varit försvunnet. 2 ananasringar (färsk är godast, men konserverad fungerar också). 2 ananasringar (färsk är godast, men konserverad fungerar också)
Mammas vinbärskaka. Denna supergoda vinbärskaka har min mor alltid bakat i en riktig gjutjärnsstekpanna och därför gör även jag det och inbillar mig att bara det bidrar mycket till att den blir så fantastisk god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.