Malai Kofta
Amy's piece of cake
Amy's piece of cake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Malai kofta (ca 7-10 st, ca 3 portioner)
  • 100 g paneer/halloumi/tofu/tempeh, riven
  • 2 st normalstora potatisar, skalade, kokta och rivna
  • ¼ tsk röd chilipulver
  • 1-1,5 msk majsmjöl
  • ¼ tsk garam masala
  • ¾-1 msk mandelmjöl
  • salt, smaka av med
  • olja till att fritera kofta i
  • Currysås
  • 1 liten lök, mixad till en slät massa
  • 1- 2 cm ingefära och 2-3 vitlöksklyftor, mixad till en pasta
  • ¼ tsk garam masala eller mer om du önskar lite hetare rätt
  • 1,5-2 dl tomatpuré
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • ¾ tsk röd chilipulver
  • ¼ tsk kanel (pulver)
  • ¼ tsk kardemumma (pulver)
  • en nypa med muskotnöt
  • (1 tsk kasuri methi/bockhornsklöver/torkad methi, valfritt om du har. Går bra utan också.)
  • 0,5 dl mixade cashewnötter
  • 4-4,5 dl vatten
  • salt, smaka av med
  • (ev en nypa råsocker om du önskar lite söt smak på currysåsen)
  • English
  • Malai Kofta (approx. 7-10 Kofta, about 3 servings)
  • 100 g paneer/halloumi cheese/tofu/tempeh, grated
  • 2 medium size potatoes, boiled, peeled and grated
  • ¼ tsp red chili powder
  • 1-1,5 tbsp cornflour
  • ¼ tsp garam masala
  • ¾-1 tbsp almond flour
  • salt as required
  • oil for shallow or deep frying the koftas
  • Gravy/curry
  • 1 dl (½ american cup) onion paste
  • 1-2 cm (1 inch) ginger – 2-3 garlic cloves – made in paste
  • ¼ tsp garam masala or more if you like it hot
  • 1,5-2 dl (1/2-1 american cup) tomato paste/puree
  • 0,5 tsp turmeric
  • ¾ tsp red chili powder
  • ¼ tsp cinnamon powder
  • ¼ tsp cardamom powder
  • a pinch of nutmeg powder
  • (1 tsp kasuri methi/dry fenugreek leaves, optional if you want. Otherwise just leave it out.)
  • 0,5 dl (¼ american cup) cashew paste
  • 4-4,5 dl (1,5-2 american cups) water
  • salt, to taste with
  • a pinch of brown sugar (optional)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.