Ingredienslista Makronerna. Jag har ett litet projekt på gång, att lyckas med en fin och god makron, den här gången smakade dom ljuvligt men värre med utseendet
Hacka chokladen fint och lägg den i en skål • Värm grädden men låt den inte börja koka • Häll grädden överchokladen och rör tills chokladen smält • Mosa blåbären och rör ner dem i smeten • Kyl krämen i vattenbadoch ställ den sedan kallt i kylen, gärna över natten • Ta ut krämen ur kylen och vispa genast upp den medelvisp till en fluffig konsistens • Den måste vara kylskåpskall när du vispar den, annars är risken stor att dengrynar sig och inte går att vispa upp
Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Igår gjorde jag lite julgodis och det blev bland annat en Mariannetryffel
Förbered dagen innan med att lägga dom två äggvitorna i en ren skål i rumstemperatur. Täck med plastfolie och låt stå över natten eller till de är rumstempererade
Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften. Vispa äggvitan i en annan bunke med en elvisp (börja på låg hastighet och öka efter hand)
Ta små klickar av blandningen med tesked och rulla dem till kulor med händerna. Mariannetryffel ca 50 st2 dl grädde200 g mörk choklad200 g ljus choklad1 påse marianne crush eller 150 g marianne karamellerFlorsocker till dekorationGör så härKoka upp grädden. Mariannetryffel ca 50 st
Tycker själv att det passar bra med en lite syrligare fyllning till makroner som i sig är rätt söta. Dessa är fyllda med smörkräm blandat med lemoncurd
Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften. Vispa äggvitan i en annan bunke med en elvisp (börja på låg hastighet och öka efter hand)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.