Majssoppa med kyckling och lime
Milda.se
Milda.se

Majssoppa med kyckling och lime

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröst
  • 5 liter vatten
  • 2 st Fond du chef kyckling
  • 2 tsk Tabasco Jalapeno
  • 2 st klyftor vitlök
  • tunt skivade
  • 2 st gula lökar
  • fint skivade
  • 2 msk riven ingefära
  • 1/2 grön chili
  • skuren i fina strimlor utan frön
  • 400 g majs på burk
  • 200 g sugarsnaps
  • 4 port Explore Asian Organic Black Bean spaghetti
  • koka efter instruktioner på paketet
  • 1 knippe koriander
  • 2 salladslök fint skivad
  • Saft av 2 lime

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175. Börja med bryna kycklingen i en het panna med Milda Kockens val. Lägga kycklingen på en plåt och sätt in den i ugnen för att avsluta tillagningen.

    Värm en kastrull med höga kanter, häll ner 2 msk Milda Kockens val. Svetta majs, lök, ingefära, chili och vitlök tills du verkligen kan känna lukten av sötma av majs.

    Tillsätt vattnet och två stycken Fond du chef kyckling. Låt det sjuda i 4-5 minuter. Tillsätt tabasco och sugarsnapärtor och låt dem sjuda 1 min med resten av soppan. Ta ut kycklingen och låt den vila i 3-4 minuter innan du skär upp den.

    Smaka av med limejuice. Servera soppan i en skål med pastan i botten. Skiva kycklingen och lägg ovanpå, garnera med färsk koriander.

    Tips: Tillsätt 200g svartkål eller grönkål till soppan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.