För en tid sedan fick jag en förfrågan av Ankarsrum (som tillverkar köksmaskiner) om jag ville gästblogga åt dom i samband med deras satsning på glutenfri bakning – det lät som en väldigt rolig utmaning som jag tackade ja till
Smula jästen i den rostfria kitteln och lös upp med hälften av vattnet,. ½ dl torrostade solrosfrön. Mät upp mjölmix, majsmjöl och solrosfrön i en bunke
Jag gillar smaken av majsmjölet och googlade upp detta recept. Brödet smakar väldigt gott men det var svårt att få det att hålla ihop, vet inte om man kanske skall justera mängden majsmjöl och ta mer vetemjöl istället
Vispa ihop lättfilen med bikarbonat, socker, ägg och olja i en annan bunke. När det börjar fräsa, rör snabbt ner de flytande ingredienserna i de torra, och blanda med så få tag som möjligt tills det precis blandats
Ännu ett amerikanskt recept kommer här för er att testa om ni vill, jag ber om ursäkt om ni tycker jag är lite av en ”one-trick poney” som inte gör något annat än amerikanskt, men det är något som ligger mig varmt om hjärtat – och kanske lika varmt om midjan USA är lite av [
Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Ev. kan du tillsätta annan fyllning efter smak t ex skinka, annan ost, oliver, paprika, torkad frukt, nötter
Krydda med salt och peppar. I går var jag på middag hos Jenny. Servera såsen med pastan. Till dessert serverade hon en supergod äppelpaj med nötter och vit choklad
Majsbrödmed rökt chili1 1/4 c grovkornigt majsmjöl1 c dinkelsikt2 1/2 tsk bakpulver1 tsk salt1 c växtdryck1 msk sirap1 c majskorn4 msk olja2 msk rökt chili |finns torkad att köpa på affären, låt ligga i hett vatten ca 30 min]Värm ugnen till 200 °c, ställ in gjutjärnspannan så den blir het under tiden
Rör samman med en slev. Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret så att det svalnar lite. Använd gärna en muffinsplåt, smörj den om den inte är gjord i silikon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.