Jag gjorde denna tårta i helgen till 18 personer (Vuxna och tonåringar) och 6-dubblade då grundreceptet och gjorde då två bottnar (Två långpannor) och la dem på varandra
Chokladbotten. Sätt ugnen på 150 grader. Klipp ut bakplåtspapper enligt 2 bottnen på en 24 cm rund form med löstagbar kant, lägg på cirklarna och smörj riktigt (med smör), lägg åt sidan
Tårtbotten. Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver
Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt smör, gräddmjölk och vetemjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en väl smord långpanna 30x40 cm (eller på ett bakplåtspapper)
Min lille grabb hade kals nu i mars och bjöd över hela klassen + några till. Tyvärr så råkade kalaset komma ivägen för influensan och flera av barnen hade blivit dåliga och kunde inte komma
Förvara tårtan i kylen. Marängbotten. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum
Spackla tårtan med grädde runt om och ovanpå så att det täcker överallt. Bryt marängerna i bitar som är ungefär samma höjd som tårtan och fäst dem runt kanterna
Vispa sedan vaniljvispen och ha på ovanpå tårtan. Vispa äggvitorna hårt. Rör ner socker och puffat ris. Bred ut till två bottnar och grädda i ugnen,150°C, i 60 minuter
Låt tårtan stå i kylen tills det är dags för servering. Ugn 175 grader. Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper
Gör så här. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en 20 cm rund kakform och fodra med bakplåtspapper. Blanda vetemjölet med bakpulvret och tillsätt sedan övriga ingredienser till kakan i en stor bunke och vispa sedan samman till en jämn och slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.