Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Det kanske låter konstigt och annorlunda medkanel i maten, men det blir väldigt gott. Det är så gott och man kan ju variera med olika kryddor osv från gång till gång
Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Fyll macaronsenoch njut. Om du vill färga din macaronssmet så skall du göra det nu, tänk på att när marängsmeten vänds ner så ljusnar smeten betydligt
Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. I steriliserade burkar med locket hårt åtdraget står den sig säkert flera månader, men jag tror nästan att den går åt fortare
Mosa gärna sönder bären lite mot kanten av kastrullen med en trägaffel. Blanda bara med iskallt vatten - naturellt eller med bubbel - och isbitar, eller lyxa till det och blanda med riktigt torr cider eller torrt vitt vin
Rabarber- och jordgubbspaj medsmakavkaneloch försommar, perfekt till jordgubbssäsongen. Blanda rabarber och jordgubbar med potatismjöl, kaneloch socker i en ugnssäker form
Späd ev med den resterande vattenmängden, ochsmakaavmed en nypa muskot. Häll på vatten (börja med den mindre mängden) och buljongtärningar, och lägg i kanelstängerna
Slängde ihop ett litet gäng goa muffins idag, medsmakav kokos, kaneloch så lite russin. Klicka ut i små formar och garnera med russin eller annat om du vill
Äppelchutney medsmakav chili ochkanel. Smakaav äppelchutneyn med salt. Denna chutney har jag valt att smaksättamed klassiska smaksättare såsom kanel, chili och ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.