En kväll fick jag ett ryck och bakade macarons för det var så längesen. Jag hade lite vit chokladsmörkräm kvar från tårtorna som jag blandade med dulche de leche/kolasås och sedan hade lite flingsalt i
Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Nu har även jag gjort macarons. 25 macarons/50 mandelkakor. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Sikta mandelmjölet och var noga med att väga upp rätt mängd. Julafton imorgon och här har det förberetts en del, sill, köttbullar, rocky road och dessa pepparkaks macarons
På julafton för två månader sen så spelade vi julklappsleken, där jag hade gjort ett laminerat presentkort på en valfri sats medmacarons som en av julklapparna i spelet
Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kolamed smak av lakrits och salmiak. Om jag ska anmärka på något är att jag fegade med lakritspulvret och kunde gott haft i några gram till
Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. Chokladkola. Låt allt sjuda på medelsvag värme upp till 120 grader, rör om då & då
Macarons. Med smörkräm. Med hallon. Goda med. Tog med några så de fick vara testpanel. Vispa smör med sockret, i med resten tills du har en rosa smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.