Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Jag har inte tidigare provat på att koka körsbär i sockerlag, men härom dagen blev jag sugen på något gott ochmed bigarråer hemma i kylen blev det äntligen dags att prova på att göra sockerlag och koka bigarråer
Och SÅ nyttigt, med massor av vitaminer, mineraler, bra fettsyror och inflammationsdämpande ingredienser som mandel, mandelolja ochkörsbär - något som jag ju brukar tjata om i tid och otid
Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Om du vill färga din macaronssmet så skall du göra det nu, tänk på att när marängsmeten vänds ner så ljusnar smeten betydligt
Raw rödbeta passar fantastiskt medkörsbär (som jag hade i frysen), citron och lite vanilj. Igår hade jag ingen lunch hemma och behövde något i magen innan jag begav mig iväg in till stan på jobb som jag hade på eftermiddagen
vad kan gå fel med choklad, champagneoch Paris. För säkerhets skull kan man först torka ur skålen och vispen med lite citronsaft på hushållspapper så det inte finns några spår av fett
De sprack lite runt kanterna, blev inte helt släta och så fick de inte riktigt den fina "foten" macarons egentligen ska ha, men det är svårt det här medmacarons
Macarons var ju jättepoppis ett tag och det bloggades flitigt om dem, nu känns det som de glömts bort lite och själv var det längesedan jag bakade de sist, här är en variant fylld med vaniljkräm och hallon
Fyllningen är krämig och mjuk, vilket får macaronera att hålla sig goda några dagar längre än tex macaroner med chokladganachefyllning (de blir lite hårda […]
Körsbär, ostkaka och kamomillEn klassisk ostkaka som serveras med svarta körsbär, kamomillgrädde, mannagrynsflarn och kamomillknoppar samt toppas med harsyra
Toppade av med lite rosa champagnesmörkrämoch ätbart glitter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.