Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllningav jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Fyll macaronsenoch njut. Om du vill färga din macaronssmet så skall du göra det nu, tänk på att när marängsmeten vänds ner så ljusnar smeten betydligt
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citron ochvitchoklad, i miniformat. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen
Kokosbottnarna är också goda precis som de är, eventuellt med ett fotbad av mörk choklad. Jag gjorde vanliga chokladbiskvier häromsistens, och då fick jag plötsligt lust och inspiration att även göra en kokosvariant medvitchokladoch citron
Blanda samman och häll sedan fyllningen i formen. Häll den över fyllningen på den kalla cheescaken. Garnera med blåbär, hallonoch citronmeliss vid serveringen
Ställ i frysen en stund så rasar inte kanterna ner så lätt eller klä kanterna med en ram av folie. Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen ochkavla eller tryck ut i en springform
Det blev tårtbottnar med smak av citron och sen en massa hallonochvitchoklad. Den vitachokladen är rätt så söt och bryter av mot det syrliga i hallonenoch citronen
Blanda samman och häll sedan fyllningen i formen. Häll den över fyllningen på den kalla cheescaken. Garnera med blåbär, hallonoch citronmeliss vid serveringen
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Själva cupcaken är min favorit cupcake, en maffig choklad cupcake med hackad choklad i, så fyllde jag cupcakesen med underbar chokladgräddeoch toppade dem medhallon cream cheese frosting
Rör därefter smeten blank med en träslev och täck över. med plastfolie. Receptet kommer från boken Lyxlagat sött & gott av Frederik Zäll och Daniel Roos
Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat. Jag blev bjuden på restaurang av mannen och även om jag älskar att laga mat är det ju bara såååå underbart skönt att få gå ut och välja god mat från en meny och sedan bara bli serverad
Lägg över resterande smet så fyllningen täcks med smet. Det blev riktigt bra med en gömma av len vaniljkräm, söta hallonoch syrlig rabarber i mitten av muffinsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.