10-15 minuter
Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Om du vill färga din macaronssmet så skall du göra det nu, tänk på att när marängsmeten vänds ner så ljusnar smeten betydligt.
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Det här är en lite friskare biskvi medsmakav citron ochvitchoklad, i miniformat. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen
Jag valde att gör en choklad-Pajbottenmed lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vitchokladkräm som jag smaksattemedlimeoch mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
”Man tager vad man hafver” brukar fungera ganska bra för att stimulera kreativiteten. De bästa smakkombinationernaoch recepten skapas ofta under antingen tidspress eller med ett begränsat utbud av varor
Saftig och luftig mjuk pepparkaka medsmakavchoklad. Är det något jag aldrig kan göra mig avmed så är det just tidningar, när man bläddrar i gamla tidningar tittar man med helt andra ögon och hittar oftast något som man bara bläddrade förbi förra gången, smaken ändras och det är så fascinerande
“Man tager vad man hafver” brukar fungera ganska bra för att stimulera kreativiteten. De bästa smakkombinationernaoch recepten skapas ofta under antingen tidspress eller med ett begränsat utbud av varor
Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Rör därefter smeten blank med en träslev och täck över. med plastfolie. Receptet kommer från boken Lyxlagat sött & gott av Frederik Zäll och Daniel Roos
Pajen smakade ljuvligt tillsammans med hemgjord vaniljsås enligt receptet i det här inlägget. Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.