Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna med smörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak
Första försöket med macroner och det blev faktiskt ganska lyckat. Vispa äggvitorna och häll i lite socker i taget och fortsätt tills marängen är så pass fast att du kan vända skålen uppochner ytan att marängen hälls ut
Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Workshopen hölls av Helen Ahlson, Frida Bålefalk och Petra Kardell och var väldigt bra arrangerad, ibland tenderar dagar som dessa att bli långdragna med information som inte alltid känns relevant men inte igår, allt var verkligen matnyttigt
Jag valde att göra tvåfärgade macarons, rosa och vita. Och sött. Jag hade i och för sig vit choklad som fyllning men med både limeskal- och saft i tryffeln blev den syrlig och fräsch
Macarons var ju jättepoppis ett tag och det bloggades flitigt om dem, nu känns det som de glömts bort lite och själv var det längesedan jag bakade de sist, här är en variant fylld med vaniljkräm och hallon
Och de är verkligen fantastiskt goda. Fyllningen är krämig och mjuk, vilket får macaronera att hålla sig goda några dagar längre än tex macaroner med chokladganachefyllning (de blir lite hårda […]
Jag har länge velat testa att baka macarons men alla varningslampor börjar blinka i mitt huvud då det ska vara himla svårt och jag hatar att misslyckas
I torsdags bestämde jag mig för baka macarons och tog med mig dessa till jobbet igår. Mina kära kollegor fick bli provsmakare och förhoppningsvis satte det en liten guldkant på deras dag
Ibland är min bakning väldigt välplanerad och ibland blir det lite Kajsa Varg över det hela. Anledningen till varför jag köpt hem en burk blåbärspuré (från barnmatshyllan) minns jag inte och det var väldigt nära att jag donerat den till min söta brorsdotter, som är den enda jag känner i rätt ålder för barnmatsburkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.