Brödet kommer snabbt att bli mörkt men kommer inte brännas vid. Blanda alla mjölsorter med bikarbonat och salt, blanda sedan i sirapen och sedan filmjölken till en rätt så lös smet
Måste dock uppdatera "Om-sidan". Det jag har lagt till utöver min vanliga variant är purjolök och vispgrädde i blandningen som läggs över kycklingfiléerna innan ugnen gör sitt
Det blev ett otroligt välsmakande, nyttigt, saftigt bröd. )hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
Brödet är klart när det har en krispig yta och känns stumt när du ”klappar” på det på ovansidan. Kanske är det för att det är mjukt ochsaftigt med en krispig yta
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Och jag har haft sån träningsvärk både igår ochidag. Jag och min sambo David åkte till Gävle redan i fredags för att åka till Proteinbutiken för att hämta lite bars och drickor som de var snälla nog att sponsra oss med
När man hittat ett riktigt favoritrecept, då är det otroligt svårt att hålla fingrarna i styr och inte baka tusen olika versioner av receptet om, och om, och om igen
Häll vätskan över jästen och rör om tills jästen har smält. Tillsätt socker, sirap och salt. Blanda ner mjölet och arbeta degen så att den blir smidig och släpper från kanten av bunken
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt grädde, honung och smör. Blanda kokos med vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i äggvispet och rör om till en jämn smet, vänd ner rabarbern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.