MörktLantbröd Du behöver. 25 g jäst 5 dl vatten, fingervarmt 2 msk olivolja 1 tsk salt 2 msk mörk sirap Ca 9-10 dl mörk lantbrödsmjöl Ca 2 dl havregryn Gör så här
Dela sönder jästen och smula ner den i en bunke. Häll det ljumma vattnet i bunken. Rör om. Tillsätt salt, margarinet, all rågsikt och 6 dl av vetemjölet
Smula ner jästen i en bunke. Värm yoghurten i en kastrull eller mikrovågsugn till fingervärme, 37º. Häll lite av yoghurten över jästen och rör tills den löst sej
Nu har det hänt och jag erkänner villigt – jag är fullkomligt brödbaksberoende igen. Denna vecka har jag stått med fingrarna i en bröddeg samtliga dagar
Brödet kommer snabbt att bli mörkt men kommer inte brännas vid. Blanda alla mjölsorter med bikarbonat och salt, blanda sedan i sirapen och sedan filmjölken till en rätt så lös smet
Dag 1. Smula ned jästen i en bunke. Häll i kallvatten och rör tills jästen löst upp sig. Häll ned grovhackade oliver, olja,brödsirap och salt och rör om ordentligt
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.