I helgen testade jag att baka mörkt filmjölksbröd med recept från ica. Vid två tillfällen har jag ätit ett så gott mörkt, kompakt, sött bröd på restauranger att jag varit tvungen att fråga vilken sort det var
)hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös. 225 grader tills brödet fått färg, därefter sänkte jag värmen till 150 grader. 2 tsk. 225 grader till
Till 2 bröd behövs. 10 dl vetemjöl4 dl grahamsmjöl2 dl havregryn 2 tsk salt4 1/2 tsk bikarbonatCa 9 dl filmjölkGör så här. Lägg bakplåtspapper i 2 avlånga brödformar och klicka ner smeten, toppa ev med lite havregryn på toppen
Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
Sätt ugnen på 200 grader. 2½ dl grovt rågmjöl. 2 tsk brödkryddor. Blanda yoghurt och sirap i en bunke. Hacka frukterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och yoghurten
2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i. Tryck ut i en springform med diameter på 24 cm. Tillaga pajbotten i ca 20-25 minuter. Ta 2/3 av jordgubbarna och skär i halvor. 2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1 ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. Sätt ugnen på 200 grader C. 2,6 dl socker. 2,4 dl vetemjöl. 200 g mörk choklad. 2,5 tsk bakpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.