Senaste sopptallriken vill vi verkligen skicka vidare hem till era kök, både för att den var så väldigt enkel och snabblagad och för att den smakade så himla gott
Efter att ha cyklat den dryga kilometern hem till dottern, lämnat av varorna och sedan cyklat samma sträcka tillbaka hem igen så var jag ganska blöt och kall, men jag var ändå glad över att veta att min älskade unge hade fått lite välbehövlig medicin och bra näring (hon var mycket tacksam)
Ja tack, jag tar en till. Rör tills allt är ordentligt blandat och födela därefter smeten i 12 muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. tillbehör 250 g vetemjöl 3 tsk bakpulver 200 g riven ost (gärna cheddar) en nypa salt 4 ägg 1 burk kesella Gör såhär. Rör tills allt är ordentligt blandat och födela därefter smeten i 12 muffinsformar, gärna i en muffinsplåt
Mixa soppan med stavmixer eller i blender (i omgångar i sådana fall, jag brukar mixa med mindre vätska och sedan tillsätta så mycket buljong till mixet som jag vill ha i slutändan)
Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka upp. Ett bra sätt att spara buljonger och fonder är att frysa in dem i istärningslådor och ta fram eftersom att tina i soppor, såser eller att värma till en kopp buljong
Det blir verkligen skillnad mot att i stället tillsätta fond på flaska eller tärning. Hade lite lax kvar sedan onsdagens middag så den tillsammans med några räkor och dumplingsark (jag har en förpackning i frysen som jag låter halvtina och kan då avlägsna så många små ark jag behöver, sedan tillbaka in i frysen igen) fick vi oss även en god liten förrätt - och därmed var påsken inledd
(räcker nog egentligen till 6 p)1 gul lök8 hg fläskfärs (funkar självklart med blandfärs om man så önskar)1 liter vatten1 stor morot5 potatisar1, 5 msk kinesisk soja1 dl tomatpuré1½ tsk chilipulversalt och svartpeppar1 msk oregano1 pressad vitlöksklyfta1 tsk sambal oelek (uteslut om så önskas)1 köttbuljongtärningfärsk persiljaServera med Lätt Creme fraiche och ett gott bröd
Jag gjorde en soppa till lunch med det jag hade i kylskåpet. Låt grönsaker koka tills de blivit mjuka. Till 2st portioner hade jag 3st potatisar,1bit purjolök(ca 1dm),en halv vitlöksklyfta i tunna skivor och fyra jordärtskockor. Häll då i ca 1dl grädde och mixa soppan till den konsistens du gillar, jag har gärna lite bitar kvar
Till lunch idag. (Ja, vatten o kryddor också förstås) Fyll en termos och ta med den till jobbet eller om du ska ut i höstrusket… Det är så gott, gott, gott…
Fräs skalen i en gryta med olja tillsammans med lök och morötter. Tillsätt tomatpurén. Tillsätt vitpeppar, dillfrö, anis och vatten, så det täcker skalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.