Lyxlasagne, minst 8 portioner (2 st mindre formar som den på bilden, eller 1 stor)
Köttfärsfyllning
500 g
cocktailtomater - ugnsrostade för att få fram sötman
1 pkt
hårda lasagneplattor
1 stor,
gul lök, hackad
3 pressade
vitlöksklyftor
500 g
nötfärs
1 burk
hela körsbärstomater
0,75 dl
rödvin
1 msk
kalvfond
2 msk
balsamvinäger
1 knippe
oregano
1 knippe
timjan
1 pkt
bacon
flingsalt & grovmalen svartpeppar
Ostsås
2 msk
smör
2 msk
olivolja
3 msk
vetemjöl
7 dl
standardmjölk
3 +
1 dl riven ost (3 dl i såsen, 1 dl till garnering. Här blandar jag riktigt trevliga ostar, som parmesan, pecorino, västerbotten och vällagrade Allerum XO)
Börja med såsen. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt smulad buljong och låt mjölken koka upp under omrörning till en tjock slät sås
1. Börja med såsen. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt smulad buljong och låt mjölken koka upp under omrörning till en tjock slät sås
Börja med såsen. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt smulad buljongtärning och låt mjölken koka upp under omrörning till en tjock slät sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.