Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölk/smörblandningen och rör försiktigt till jästen är upplöst
Pensla dina kanelbullar med sockerlagen direkt när dom kommer ut ur ugnen. Baka kanelbullarna i ugnen på 225 grader i ca 8-10 min eller tills dom får en fin gyllene färg
Den här gången gjorde jag kalljästa lyxiga bullar. LyxigakanelbullarDeg50 g jäst4 dl kall mjölk2 krm salt0,5 dl rårörsocker1 tsk malen kardemumma8 dl vetemjöl(100 g rumsvarmt smör)Lös upp jästen och sockret i mjölken
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Dom gör bullarna ännu lyxigare. Mina barn ville ha Mammasgoda kanelbullar, så då bakade jag dom idag. Och dom vackra formarna kommer från Kalasform och heter Oriental & sommarMen idag gjorde jag dom lite annorlunda
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.