Bryn biffarna i smör med bacon, salta och peppra på varje biff. Nästa gång ska jag vara noggrann med att välja ut mogna citroner då de är mycket enklare att gröpa ur och verkligen ta de största jag kan hitta för glassen är så god och len att man bara vill ha MER
Jag gillar ju saffran, tomater, frukt, skaldjur och kyckling som ni säkert har märkt och kantareller är ju verkligen inte fel det heller så det fick bli en blandning av allt det tillsammans med lite bulgur
Däremot gillar vi att laga mycket mat med svamp i, särskilt såhär på hösten och den här cannellonin är ett utmärkt recept för en höstig middag oavsett om du plockat kantarellerna själv eller har köpt dom på ICA
Smaka av med salt och peppar. Pressa potatisen, rör ner smör, yoghurt, kantareller och salladslök. Späd med lite mjölk om purén blir för fast i konsistensen
Langos, ca 15 st1-2 potatisar mjöliga, med skal [1 stor eller 2 mindre] 1,5 dl standardmjölk 20 g jäst 1 tsk florsocker 2,5-3 dl vetemjöl + 0,5 dl till knådning 1,5 tsk salt 0,5 l olja. Kantareller350-400 g kantareller 3 msk smör 0,5 dl gräslök, fint skuren salt svartpeppar
Smaka av med salt och peppar. Pressa potatisen, rör ner smör, yoghurt, kantareller och salladslök. Späd med lite mjölk om purén blir för fast i konsistensen
Stek brödskivorna i smör, fortsätt med att peppra och salta oxfilén samt stek filén i ca 1½ min på varje sida, placera filéerna på bröden, täck med kantarellstuvningen och toppa med några skivor Västerbottensost. 8 msk gräddstuvade kantareller
fräs kantarellerna i en stekpanna med smör, på med grädden och låt det puttra ner sakta. skär ur ytterfilerna från sadeln, krydda dom med timjan och peppar
Resultatet blev en fantastisk fräsch & lyxig höstsallad. Fräs den i en stekpanna tillsammans medkantarellerna tills sen blivit något knaprig och kantarellerna mjuknat ch fått fin stekyta
Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.