Jag avnjöt mina klassiska scones med en kopp varm te till – så gott och bästa starten på helgen. Antingen kör man det klassiska receptet eller testar något av de nyttigare varianterna, tex kvargscones, citron- och solrosscones eller honungsscones
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Såg till min stora förfäran att receptet försvunnit från bloggen, så här slänger jag upp det igen. Avsluta med resten av laxblandningen och till sist spenatröran
Till helgen finns det tid att pyssla lite extra i köket, och jag och barnen svänger då och då ihop några scones till frukost – en god och mycket trevlig start på dagen
Som dip eller tillbehörtillsammans med ost och grädde är det vansinnigt gott. Jag har tidigare varit väldigt skeptiskt till just grönkål, mycket därför att den har en sådan kravfylld hälsostämpel, men också för att den är lite svårsmält
Riktigt krispigt blev det när jag gjorde rotsellerirösti till frukost härom dagen. När baconen är tillagad lägger jag i ren klick smör, rotselleri och lök
Det förtsa vi möter på julbordet är sillen och det är inte mycket som smakar så gott som en god sill med liten nubbe på julafton, varför inte redan till frukost
Det ena blir tilldet andra som blir tilldet tredje. Den här veckan ska jag utmana mig själv med en variant av kedjematlagning där maten vandrar vidare från den ena dagen till den andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.