För en liten stund sedan så klädde tjejerna ut sig till tomtar och så tog jag ett fat med en lykta på och ett gäng lussebullar och gick och knackade på hos alla grannar…gissa om de blev förvånade när vi kom och bjöd på lussekatter
Igår bakades det lussekatter i mängd hemma i Malmö. Rör om tills helt upplöst. Rör ner smeten i den färdigjästa vetedegen och tillsätt ett par deciliter mjöl
Annars passar den när som helst nu i advent och senare till julhelgens middagar. Den här saffranspannacottan är helt ljuvlig, och vad kan väl passa bättre än att celebrera den vackra och skönsjungade Lucia med den
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Nu ska du få mitt absolut bästa recept på Lussekatter. Saffransbullar med mandelmassa och lussekatter. 1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. 2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche. 3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. 4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg. 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Algot hjälpte till att baka och rullade ihop alla lussekatter, visst blev de fina. Häll smör- och mjölkblandningen över jästen, se till att vätskan inte är för varm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.