Idag bjuckar jag på vanliga lussekatter (fast utan russin då ingen i familjen gillar det) och saffransbullar med mandelmassa, massa smör, kanel och socker
Lussekatterna blir saftiga och degen är lätt att handskas med. Till ca 40st lussekatter50gr jäst200gr smör5dl mjölk3-4 paket saffran eller 1½-2gr om du har hel saffran, ta så mycket som du själv tycker om½tsk salt2dl socker1äggca 1½liter (900gr) vetemjölJag använder en assisten när jag gör degen. Jag delar degen i 4 lika delar och bakar ut till traditionella lussekatter. Oskar och Hedvig gjorde varsin mini, mini lussekatt ca 40st lussekatter
Häromdagen bakade jag lussekatter och saffransbullar. Till lussekatter. Till saffransbullar fyllning. När du fryser ner bullarna (om det finns några kvar…) så sätt både lussekatter och saffransbullar i samma påse så kan man välja sin favorit när man ska fika
De senaste veckorna så är det ganska många som har kommit till mig och frågat om just lussebullar, lussekatter, saffransbullar, vad ni nu kallar dem…ska man ha kesella
Här har det julbakats hela helgen och ett av bakverken är lussekatter. Nu ligger alla lussekatter i frysen, några påsar är öronmärkta med "lucia", "julafton" och "juldagen" för att vara säker på att de inte är slut när vi verkligen ska ha dem
Nästan varje år brukar jag göra ett gäng lussekatter och ett gäng fyllda bullar/längder av något slag, och det är alltid de fyllda bullarna som går åt först
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.